ANIMA d.o.o.
Početna  |  Prodavnica  |  Registracija  |  Kontakt  |  Vaša korpa je prazna
Mala sveznalica
Matematika
Fizika
Hemija
Biologija

 

 

 

Biologija

Četiri interaktivna programa namenjena ucenicima osnovne škole kao pomocno sredstvo u savladivanju nastave biologije. Oni ce omoguciti ucenicima zabavno i efikasno izucavanje biologije kod kuce, ali i pomoci njihovim nastavnicima, kako u pripremi nastave, tako i tokom izvodenja casa. Prati se nastavni program u potpunosti, ali je metodicki pristup znatno moderniji, dinamicniji i potpuniji u odnosu na sam udžbenik. Gradivo se izlaže kroz razlicite multimedijalne forme: tekst, slika, animacija, zvuk (govor), uz neprestanu interakciju programa i ucenika.

PREDAVANJE
Sadržaj je, prateci nastavni program odredenog razreda, podeljen po oblastima, a oblasti dalje na nastavne jedinice, odnosno teme i podteme. Svaka lekcija obradena je preko animacije, govornog i tekstualnog objašnjenja. Onima koji su više zainteresovani za tekucu lekciju, nudi se obimna dopuna gradivu kroz opcije "dodatak" i "zanimljivosti".

VEŽBA
Deo programa koji se može pozvati iz svake nastavne jedinice, a služi da se kroz odredeni broj primera provežba i dopuni gradivo te lekcije (ovlada terminologijom, definicijama, principima … Program prati i komentariše odgovor ucenika, daje najpre sugestije, a potom i tacno rešenje postavljenog problema.

TEST
Ovaj modul omogucava uceniku da dobije objektivnu ocenu iz svake nastavne oblasti. Baza pitanja dovoljno je široka da omoguci ponavljanje testa veci broj puta zadržavajuci objektivnost ocene (novi test – nova pitanja). Na ovaj nacin, kroz proveru, ucenik rešava potencijalne nedoumice i dopunjava znanje.

RECNIK POJMOVA
Baza pojmova i termina iz biologije vezani za aktuelno gradivo i gradivo ranijih razreda.

Ocene dobijene u testovima, proucene i provežbane lekcije program beleži i pamti, te dak ima stalni uvid u obim predenog gradiva i dostignuti nivo znanja.

 

 Izdvajamo iz ponude

 
.